Tutireceptek.hu fejléc

Hideg őszibarackleves mandulás túrófánkkal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg őszibarack,
30 dkg porcukor,
5 dl száraz fehérbor,
2 db citrom,
TÉSZTA:
10 dkg túró,
10 dkg vaj,
10 dkg liszt,
10 dkg őrölt mandula,
2 db tojás.

Elkészítés:
Az őszibarackot megtisztítjuk, felét apró kockákra vágjuk, a másik felét szitán áttörjük és hozzáadjuk a fehérborhoz. A kockára vágott őszibarackra porcukrot szórunk, a citromlével meglocsoljuk, ráöntjük a bort, hűtjük.
A túróból, vajból, lisztből és az őrölt mandulából tojással tésztát gyúrunk. Apró pogácsákat szaggatunk és megsütjük. Tálaláskor az előhűtött csészékbe mert leves tetejére tesszük a tésztákat.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: sz.andi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg banánkrém leves... » Hideg krémleves » Mandulás kagyló » Hideg szilvakrémleves
» Zabpelyhes-mandulás cookie » Zöldborsós-mandulás rizs » Hideg Uborkakrémleves » SUBA (orosz hidegtál)
» Hideg citromos szelet » Hidegen kelesztett lángos » Mandulás zellerkrém » Hideg zöldorsóleves
» Mandulás tonhal » Mandulás mézes » Hideg túróleves » Mandulás álom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.