Tutireceptek.hu fejléc

Hideg sárgadinnye leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 db közepes nagyságú sárgadinnye
2 dl tejszín
50 g méz
2 dl muskotályos bor
10 g friss gyömbér
100 g tejszínhab
20 g pirított mandula
mentalevél
vaníliafagylalt

Elkészítés:
A dinnye felét 0,5 x 0,5 cm-es nagyságú kockákra vágjuk.
(Tipp: ha van otthon karalábévájónk, akkor azzal apró gömböket vájhatunk a dinnyéből)
A megmaradt dinnyét turmixoljuk le. A tejszínt, a mézet, a muskotályos bort, és a finomra vágott friss gyömbért jól összekeverjük. Ezek után adjuk hozzá a leturmixolt dinnyét. Porcukor és frissen facsart citromlé hozzáadásával tehetjük még ízletesebbé a pikáns levesünket. Óvatosan keverjük a leveshez az apró kockára vágott dinnyét vagy a dinnyegömböket, ez lesz a leves betétje.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Halleves horvát módra » Hidegen kelesztett lángos » Virslileves » Savanyú veseleves
» Tökleves (hamis húsleves) » Vendégváró hidegtál » Kelkáposzta leves » Ubileves
» Brokkolikrém- leves » Erdei gyümölcsleves » Füstölthús leves » Hideg grízfelfújt
» Gesztenyekrém-leves » Diós szárnyas-krémleves » Habart burgonya leves » Zöldséges kolbászleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.