Tutireceptek.hu fejléc

Hideg zöldorsóleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg zsenge cukorborsó,
3 dkg vaj,
2 dl tejföl,
2 dl tejszín,
1 kis hagyma,
1 csomó petrezselyemzöld,
1 teáskanál liszt,
2 kiskanál só,
3 evőkanál cukor.

Elkészítés:
A kifejtett cukorborsót sós vízben puhára főzöm.
A tejszínből és tejfölből a liszttel készített habarást a levesbe engedem, cukorral ízesítem és kihűlni hagyom.
Közben az apróra vágott hagymát a vajon aranysárgára pirítom és a kihűlt leveshez keverem.
Tálaláskor megszórom apróra vágott petrezselyemmel.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg túrós » Hideg narancsleves » Hideg szederleves » Egyszerű hidegtál
» Hideg gyümölcs rizs » Savanyúság hidegen! » Hideg joghurtleves » Hideg zöld leves
» Hideg sajtkrém » Hideg sárgabarackleves » őzgerinces hidegtál » Hideg krémpuncs
» Lengyel hideg céklaleves » Forró eper hideg pezsgőben » Hideg krémleves » SUBA (orosz hidegtál)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.