| Hogyan készül a raffaello receptSütemények, édességek Hozzávalók: 36 dkg tejpor 30 dkg kókuszreszelék 25 dkg margarin 2 vaníliacukor 2 dl víz 30 dkg kristálycukor 20 dkg mandula Elkészítés: Először a mandulát készítjük el. Forró vízbe tesszük néhány percre, hogy könnyen le tudjuk húzni a héját. Aztán kettévesszük a szemeket, és egy kicsit megpirítjuk a sütőben, alacsony hőfokon. -A 2 dl vízből és cukorból melasz főzünk, és langyosra hűtjük. -A melaszhoz hozzákeverjük a tejport, a margarint, a vaniliás cukrot, és 15 dkg kókuszreszeléket. -Vizes kézzel kis golyókat formázzuk, mindegyiknek a közepébe egy fél mandulaszemet teszünk, és kókuszreszelékbe forgatjuk. Egy órai állás után fogyaszthatjuk. Tanácsok: -A golyókat tegyük bele kis papírkosárba -A golyók átmérője ne legyen 2,5 cm-nél nagyobb. A receptet beküldte: virgo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |