Tutireceptek.hu fejléc

Hokkaido kalács recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
2dl tejszín
2dl tej
1 tojás
csipet só
2 evőkanál tejpor
3 evőkanál cukor
50 dkg liszt
10dkg kenyérliszt
3dkg élesztő

Elkészítés:
Ez a legegyszerűbb és lagfinomabb kalács amit valaha ettem.
Kenyérsütőbe pakolom a hozzávalókat és dagasztás programra teszem.Ez a program meg is keleszti.Ha kivettem 2 részre osztom, majd jól kinyújtom és feltejerem. Kisebb kenyérformába sütöpapírt teszek és egymás mellé teszem a tésztát.180fokon kb:40perc alatt arynbarnára sütöm..Bármivel lehet enni.Jó sós és édes hozzávalóval is...
Jó étvágyat!!!!

Tanácsok:
Ha a teteje nagyon barnulni kezd fóliát teszek rá!

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: chelsea001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marcipános-túrós kalács » Almás-diós-fahéjas kalács » Különleges fonott kalács » Kalács
» Kakaós fonottkalács » Tejes kalács » Kulcsos kalács » Pudingos-tejfölös kalács
» Diétás kalács » Pizzás kalács » Maradék kalácsból » Kalács lisztérzékenyeknek
» Tojasos kalacs » Gépi foszlóskalács » Fonott, töltött kalács » Szilvás-mákos kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.