Tutireceptek.hu fejléc

Hortobágyi hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1kg sertéshús,
3 fej hagyma
1 paradicsom
1 paprika
20-25 dkg füstölt kolbász
3 db közepes savanyú uborka
1 tejföl
ízlés szerint majoranna,só,bors,fokhagyma
kevés liszt

Elkészítés:
A húst apró darabokra vágom, majd ízlés szerint fűszerezem a sóval, borssal, fokhagymával és a majorannával. Meghintem liszttel. Kevés olajon sütöm. Félreteszem. A hagymát apróra vágom és olajon megpirítom. Beleteszem a paprikát és a paradicsomot. Jól szétfőzöm. Beleteszem az átsütött húst. Felöntöm vízzel és 30-40 percig főzöm. Ezután hozzáadom a 3-4 darabba vágott füstölt kolbászt. Szinte teljesen készre főzöm, majd hozzáadom a vékony csíkokra vágott savanyú uborkát. Felrottyatom. Leveszem a tűzről, és hozzáadom a tejfölt.
Rizzsel tálalom.


A receptet beküldte: kattyus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hortobágyi húsos gombóc » Hortobágyi pásztorhús » Hortobágyi betyárleves » Hortobágyi rakott tészta
» Hortobágyi aprópecsenye » Hortobágyi palacsintám » Hortobágyi töltöttpaprika » Hortobágyi palacsinta
» Kínai citromos gombás pipi » Rakott kel sajttal » Szecsuáni csirke » Sajtos húscipó
» Baconos hústekercs » Tejben sült tarjaszelet » Omlós csirke almával » Mustáros-hagymás csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.