Tutireceptek.hu fejléc

Hortobágyi húsospalacsinta a'la pemete recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Pörkölthöz:
Fél evőkanálnyi sertészsír
1 nagyobb fej hagyma
0,5 kg sertéshús
pirospaprika
fokhagyma

bors
majoranna, meg ki mit tesz még a pörköltbe

Palacsintához:
5 tojás
0,5 kg liszt
tej
szóda


+ 2 nagy doboz tejföl

Elkészítés:
Megfőzöm a pörköltet, úgy hogy legyen bőven szaftja, és a hús jól szét legyen főve benne. Ha elkészült, hagyom kihűlni, közben kikeverem a palacsintatésztát, és megsütöm.
Ha a pörkölt nagyjából meghűlt (elég annyira, hogy ne forrjon már, és ne égesse szét a lábas a kezünket:p), akkor leszűröm a szaftját egy tálba, a húst pedig villával szétnyomkodom. Külön rakom a húspépet, és rakok hozzá egy kevés (kb felét az egyik nagy pohárnak) tejfölt, összekeverem. A maradék 1,5 tejföl mehet a szaftba. A palacsintákat egyenként megtöltöm a hússal, egy gyenge evőkanálnyi bőven elég bele, löttyintek bele egy kis tejfölös szaftot is, aztán szépen becsomagolom a palacsintába. Egy tepsi alját kikenem vékonyan zsírral, és ebbe mennek a már megtöltött palacsinták. Mikor az összes készen van, akkor mehet rá a tejfölös szaft, a tepsi tetejére alufólia, és berakjuk a sütőbe, hogy összerottyanjon. Kb 10-15 perc alatt megvan előmelegített sütőben. Az nem gond, ha túl sok szaftunk lesz, mert akkor nem kell mindet ráönteni mielőtt a sütőbe tesszük, hanem tálaláskor még lehet rá tenni.
Isteni finom, és akár egy nagyon elsózott pörköltből is elkészíthető, mert a tejföl elveszi a sós ízt, csak ilyenkor a palacsinta tésztát ne sózzuk.
Jó étvágyat mindenkinek!

Elkészítési idő: 90 perc
Kalóriatartalom: sok kcal

A receptet beküldte: pemete


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hortobágyi palacsinta » Lecsós szelet a'la pemete » Hortobágyi rakott tészta » Hortobágyi aprópecsenye
» Hortobágyi töltöttpaprika » Hortobágyi palacsintám » Hortobágyi hús » Hortobágyi húsos gombóc
» Hortobágyi betyárleves » Hortobágyi pásztorhús » Sonkás csirkeszelet » Mexikói vagdalt
» Borzas sertésszelet » Erdélyi tárkonyos tokány » Kókuszos csirkecomb » Avokádós csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.