Tutireceptek.hu fejléc

Hünkar Begendi (szultán kedvence) recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1,25 kg pörkölt nagyságúra vágott bárányhús
2 nagy hagyma
fél pohár étolaj
fél pohár paradicsomlé vagy egy evőkanálnyi sűrített paradicsom
3 db nagy padlizsán
2 evőkanálnyi liszt
3 evőkanálnyi étolaj
fél liter tej
5 dkg Trappista sajt
petrezselyem (a díszítéshez)


Elkészítés:
A két hagymát apróra vágjuk. Egy fazékba öntjük az olajat és azon 3 percig pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt bárányhúst, megsózzuk és 10 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a paradicsomlét, jól összekeverjük és még 10 percig főzzük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy az elfedje. Addig főzzük, míg meg nem puhul a hús. Ha elfövi a vizét, pótoljuk.
A padlizsánt forró sütőbe helyezzük, ahol megpuhítjuk, majd meghámozzuk. Egészen apróra feldaraboljuk. Egy fazékban 3 evőkanálnyi étolajon 2 evőkanálnyi lisztet megpirítunk. Hozzáadjuk a padlizsánt és nagyon lassan - keverés mellett - a tejet is. Majd belekeverjük a reszelt sajtot is. Megsózzuk, megborsozzuk és közepes lángon 5 percig kevergetve főzzük.

Tanácsok:
Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gréti kedvence » Erzsi kedvence » Mezőőr kedvence » Micimackó kedvence
» Norina kedvence » Zenészek kedvence » Jucc kedvence » Lacika kedvence
» Nyuszogó kedvence :) » Tibike kedvence » Tesó kedvence » Hédi kedvence
» Répás-diós nyuszi kedvence » Eszkimók kedvence » Család kedvence » Bence kedvence


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.