Tutireceptek.hu fejléc

Húsgombóc recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Darált hús 1/2 kg lehetőleg Pulyka vagy csirke,
3-4 e.k. zabpehely
2db tojás
ízlés szerint vöröshagyma és fokhagyma reszelve

Elkészítés:
A zabpelyhet egy kis tálba tesszük és vizet öntünk rá pár percig hagyjuk ázni hogy megszívja magát vízzel, majd leöntjük róla és a darált hússal összekeverjük,bele ütjük a tojásokat a hagymákat bele reszeljük és sóval borssal fűszerezzük majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.

Tanácsok:
Az így készített keveréket felhasználhatjuk, töltött paprika-káposzta, fasírt,és rakott zöldségek készítéséhez


A receptet beküldte: Magdi nagyi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsgombóc sajtmártással » Bugaci húsgombóc leves » Hagymaleves húsgombóccal » Erdélyi húsgombóc leves
» Húsgombócok curry szószban » Mediterrán húsgombócok » Sajtleves húsgombóccal » Paradicsomos húsgombóc
» Görög húsgombócok » Tészta húsgombóccal » Zöldségleves húsgombóccal » Aszalt szilvás húsgombócok
» Kapros húsgombóc » Alföldi húsgombóc recept » Májgombóc-húsgombóc » Csípős húsgombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.