Tutireceptek.hu fejléc

Húsgombóc paradicsommártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg. csirkecomb (lehet sertés, pulyka, vagy borjúhús is), 50 dkg. érett paradicsom, 1 kiskanál kristálycukor, 3 dkg. vaj. 1 közepes fej lila hagyma, 2 gerezd zúzott fokhagyma,2 dl. csontleves ( lehet leveskockából is) 1 evőkanál apróra vágott bazsalikomlevél, 1 kiskanál só, 1 kiskanál őrölt fekete bors, 5 dkg. reszelt sajt, 1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítés:
A lila hagymát egészen apróra vágjuk, majd a felmelegített vajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott és apró kockára vágott paradicsomot. Megszórjuk kristálycukorral, ízesítjük csipetnyi sócal és a zúzott fokhagymával, felöntjük a csontlével és alaposan kiforraljuk. Külön tálban a ledarált húst összekeverjük az őrölt fekete borssal, az apróra vágott bazsalikom levelekkel és kevés sóval. A masszát alaposan megkeverjük, majd gombócokat formálunk belőle, amit a paradicsommártásban kifőzünk. Tálaláskor az adagok tetejét megszórjuk reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyem zölddel.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsomos húsgombócom » Füstöltsajtos húsgombócok » Zabpelyhes húsgombócok » Húsgombóc darált húsból
» Lestyános húsgombóc » Húsgombóc » Erdélyi húsgombócleves » Kapros húsgombóc
» Görög húsgombócok » Húsgombóc kicsit másképpen » Aszalt szilvás húsgombócok » Erdélyi húsgombóc leves
» Mediterrán húsgombócok » Aszaltszilvás húsgombóc » Húsgombócok curry szószban » Húsgombóc Juszuf módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.