Tutireceptek.hu fejléc

Húsgombócleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25dkg darált sertés v pulykahús
1 tojás
1 zsemle
áztatáshoz tej
1 kis fej vöröshagyma
sárgarépa
fehérrépa
4szem krumpli
1 kis kanál darált pirospaprika
babérlevél

bors
2db húsleveskocka
kevés olaj

Elkészítés:
Az apróra darabolt hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk,megszórjuk pirospaprikával,és felengedjük vizzel,beletesszük a húsleveskockákat.
Beletesszük a zöldségeket,borsot,babérlevelet,sózzuk(ha kell),és közepes tűzön főzzük.
Közben a húst összedolgozzuk a tojással,a tejben áztatott,kinyomkodott zsemlével,sóval,borssal ízesítjük.
Vizes kézzel kis gombócokat formázunk és a levesbe tesszük.
Takarékon 15.percig főzzük benne.
A krumplit megtisztítjuk,kockára vágjuk és beletesszük a levesbe.

Tanácsok:
Tejföllel ehető!
Nagyon finom!
Ha pulykahúsból készitjük,erősebb fűszerezést kíván.
Én még szoktam apró tésztát is belefőzni,de anélkül is jó!

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 360 kcal

A receptet beküldte: m.aljon


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egri húsgombócleves » Alföldi húsgombócleves » Hagymás húsgombócleves » Zabpelyhes húsgombócleves
» Különleges húsgombócleves » Erdélyi húsgombócleves » Szegedi csirkegulyás » Eperleves
» Hideg eperleves 2. » Karfiol leves - diétásan » Kapros csirkeraguleves » Dunai halászlé
» Májgombócleves » Sóskaleves malachússal » Hagymakrém leves » Tárkonyos borjúragu leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.