Tutireceptek.hu fejléc

Húsleves lestyános húsgombóccal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg. csont,
40 dkg. leveshús ( marha vagy szárnyas),
1 szál petrezselyem,
2 szál sárgarépa,
1 db. vöröshagyma,
fél zeller,
1 szem burgonya,
só,
szemes bors,
20 dkg. csiperke gomba,
kis szelet karalábé.
A töltelékhez
20 dkg. darált hús,
3 szál lestyán levéllel,
só, őrölt fekete bors,
1 db. tojás,
1 db. száraz zsemle,
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk , - a vöröshagymát megmossuk, de egészben hagyjuk - és a leveshússal együtt feltesszük főni. Időnként lehabozzuk. 20-25 percnyi főzés után a gombát is beletesszük. A kész levestleszűrjük.A gombócokhoz a lestyánleveleket apróra vágjuk, majd az ízesítőkkel együtt összekeverjük a felvert tojással és a vizben áztatott zsemlével együtt. Vizes kézzel gombócokat formálunk, amit zsemlemorzsában megforgatunk. Az újra fővő lében készre főzünk. A zöldségeket külön tálban kínájuk a megfőtt leveshússal együtt.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Anyu-féle húsleves » Barátfülés húsleves » Lestyános húsgombóc » Hagymaleves húsgombóccal
» Húsleves Rolanita módra » Húslevesben főtt töltelék » Sajtleves húsgombóccal » Grastmas zumi (Lóhúsleves)
» Tökleves (hamis húsleves) » Húsleves húsgombóccal » Kelleves húsgombóccal » Húsleves tésztaszívekkel
» Aranyló tyúkhúsleves » Húsleves » Tészta húsgombóccal » Újházi tyúkhúsleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.