Tutireceptek.hu fejléc

Húsos batyu recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Tészta:

50 dkg liszt
1 tojás
175 g tejföl
2,5 dkg élesztő
kb 2,5 dl tej

Töltelék:

50 dkg darált hús (lehet disznó és csirke)
1 db vöröshagyma
pirospaprika
napraforgó olaj
ízesítők (pl. gulyáskrém)
2 kisebb sárgarépa
sajt

Sütéshez:

kb. fél l napraforgó olaj

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, a répát kb. fél cm-es kockákra.
. Olajon megpirítjuk őket, pirospaprikát teszünk rá, majd a húst is hozzáadjuk. Egy kis vizet öntünk rá. (kb. 1 dl)
Főzzük, közben ízesítjük. (Bors,ételízesítő stb.)
Ha elfőtte a vizet, és a hús is megfőtt, félretesszük hűlni.
Elkészítjük a tésztát. Egy edénybe tesszük a lisztet, sót, a tojást és a tejfölt.
A tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk.
Dagasztjuk. Lángos tésztát kapunk. Esetleg tejet még kell hozzá rakni.
Kelesztjük kb. fél órát.
Ha megkelt, kinyújtjuk, köröket szaggatunk belőle.
Megtöltjük a hússal, teszünk rá egy kis sajtot, félbehajtjuk, és forró olajban sütjük.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg húsos töltött alma » Almás batyu » Betyárbatyu parázson » Húsos rakott karfiol
» Körtés batyu » Tepsis-húsos burgonya » Csirkehúsos gombás fasírt » Húsos gombóc
» Spenótos-sajtos batyu » Túrós táska (Batyu) » Húsos derelye » Túrós batyu (Kata-féle)
» Husos lazania » Húsos lángos » Apa almás batyuja » Gyümölcsös batyu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.