Tutireceptek.hu fejléc

Húsos derelye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30dkg marhahúshos
10dkg vöröshagyma
olaj a sütéshez
20dkg liszt
1tojás
4dl joghurt

bors
fokhagyma
zöldpetrezselyem ízlés szerint.

Elkészítés:
Egy széles tálba lisztet teszünk, hozzáadjuk a sót, tojást, kevés vizet, és kemény tésztát gyúrunk belőle. Ezt 3mm vastagságúra nyújtjuk, majd egy pohárral 5-6cm átmérőjű karikákat szaggatunk, s kissé meglisztezzük ezeket. A húst ledaráljuk a vöröshagymával, megsózzuk, hozzátesszük a borsot, a petrezselymet, s serpenyőben megsütjük. A tésztakarikákra kis húshalmokat teszünk, a tészta széleit úgy nyomkodjuk, hogy a közepén kilátszódjon a hús. Az így előkészített derelyét lábasba helyezzük, leöntjük erőlevessel, lassú tűzön főzzük. A derelyéket szűrőkanállal kivesszük, lecsurgatjuk, majd a serpenyőben, forró olajban aranysárgára sütjük. A Boranit forrón tálaljuk, a fokhagymás joghurtot külön adjuk hozzá.


A receptet beküldte: syl33


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiol húsos bundában » Húsos csicseriborsó » Marhahúsos fasírtpogácsa » Húsos-tejfölös tészta
» Gombás-Husos Fasirt » Húsos burgonyagombóc » Húsos gombóc » Csirkehúsos burgonyasaláta
» Darálthúsos alagút » Csirkehúsos torta » Tejfölös húsos kifli » Húsos zöldbabsaláta
» Gombás marhahúsos tészta » Húsos hajdinakása » Fincsi húsos pite. » Húsos palacsintatekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.