Tutireceptek.hu fejléc

Húsos kifli recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
Hozzávalók:

80 dkg liszt,
1 db margarin,
3 tojássárgája,
3dkg élesztő,
1 dl tej,
3 teáskanál só.

Elkészítés:
Az élesztőt az 1 dl tejben 2 mokkacukorral felfuttatjuk, az anyagokat összedolgozzuk, ha nehezen áll össze, 1-2 kanál tejfölt tehetünk hozzá. 4db cipót csinálunk.

2 órát pihentetjük, közben ledarálunk 40 dkg főtt, füstölt tarját vagy 2 doboz löncshúst, összekeverjük néhány kanál tejföllel, borssal , reszelt sajttal, hogy laza massza legyen.

A pihentetés után kinyújtjuk késfok vastagságúra a cipókat, 10x10cm-es kockákra vágjuk.

Megtöltjük a masszával és feltekerjük kifli formára, vajazott sütőlapra rakjuk és megkenjük tejfölös tojássárgájával, megszórjuk kevés sajttal és 180 fokon légkeveréssel

20-25 percig sütjük.


A receptet beküldte: jjhmarta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vendégváró finom sós kifli » Spenótos-húsos finomság » Finom kifli » Húsos zöldségtokány
» Fincsi húsos pite. » Rakott húsos rizs » Házi vajas kiskifli » Krémes-diós kifli
» Virslis kiflik (Update 1) » Húsos bőségtál » Citromkifli » Burgonyás teakifli
» Húsos rakott karfiol 2. » "Szottyos" kifli » Mogyorós vagy diós kiflike » Húsos krumplikazal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.