Tutireceptek.hu fejléc

Húsos palacsinta rántva gombamártással recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
A palacsintához:

30 dkg finomliszt
1 csipet só
1 csipet őrölt fekete bors
1 db tojás
3 dl tej
2 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz

A töltelékhez:
40 dkg darált sertés vagy pulyka hús
1 fej vöröshagyma

őrölt fekete bors
1 tk pirospaprika
étolaj
3 ek tejföl

A mártáshoz:

10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
40 dkg gomba

őrölt bors
1 kis pohár tejföl
2 ek finomliszt
1 tk pirospaprika

A panírozáshoz:
finomliszt
tojás
zsemlemorzsa

A sütéshez:
étolaj

Elkészítés:
Megsütjük a palacsintákat. A vöröshagymát apróra vágjuk. A gombát szeleteljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A töltelékhez: Az olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk. Megszórjuk a paprikával és fél deci vizet ráöntve 10 percig pároljuk. Levesszük a tűzről és belekeverjük a tejfölt. Hagyjuk hűlni. A mártáshoz: Kiolvasztjuk a szalonnát, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha a gomba levet engedett, rászórjuk a paprikát. 10-15 percig pároljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. Ha felforrt levesszük. A palacsinták közepére teszünk a töltelékből, majd a négy szélét behajtjuk, bepanírozzuk és kisütjük. A palacsintákat a mártással tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi ordás palacsinta » Kelkáposztatekercs rántva » Sonkás rántott palacsinta » Ízes borda rántva
» Sütőtök rántva » Húsos lepény » Krumplis palacsinta, 2p/db » Palacsintatallérok túróval
» Csirkemájas Palacsinta » Csúsztatott palacsinta » Húsos hajdinakása » Galyasági apróhusos leves.
» Húsos tojásos » Húsos krumplis tepsis » Finom palacsinta » Húsos káposztás palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.