Tutireceptek.hu fejléc

Húsos rakott karfiol recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 kisebb fej karfiol,
kb. fél kiló darált sertéshús,
kb. fél kiló rizs,
egy nagy doboz tejföl,
só, delikát, olaj.

Elkészítés:
A karfiolt virágokra kell szedni és alaposan megmosni, majd sós vízben megfőzni (érdemes a torzsával lefelé pakolni a fazékba, hogy ne főjön szét). A főzés csupán pár percig tart.
A darált húst olajon kevés delikáttal megpárolni, kicsit főhet is.
A rizst sós vízben megfőzni.

Az előkészítés után előveszünk egy tepsit, kiolajozzuk, majd lerakunk egy réteg karfiolt, rá rizst, megsózzuk, mehet rá kis delikát is, egy adag hús, majd tejföl. Aztán újra karfiol, rizs, hús, tejföl, ahány réteg jut. A tetejére karfiol kerüljön. Kb. 200 fokos sütőben kb. 1 órát sült.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás diós karfiolrizs » Rakott káposzta juhsajttal » Rika gyors húsos tésztája » Húsos burgonyás gomboc
» Rakott sárgadinnye » Rakott krumpli tejszínnel » Karfiolkrém, brokkolikrém » Brokkolis-karfiolos pulyka
» Sajtos rakott cukkini » Rakottgríz » Rakott szelet » Rakott nokedli darálhússal
» Rakott hurka » Karfiolkeksz » Vega rakott karfiol » Karfiolos hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.