Tutireceptek.hu fejléc

Húsos savanyúkáposzta burgonyagombóccal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
50 dkg savanyú káposzta
2 közepes fej vöröshagyma
fűszerpaprika ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (őrölt)
majoranna ízlés szerint
só ízlés szerint
2 dl tejföl
3 db burgonya
1 db tojás
2 csapott ek finomliszt

Elkészítés:
A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük az őrölt pirospaprikát és a darált húst, felöntjük pici vízzel, fűszerezzük.
Majd hozzátesszük a káposztát, puhára főzzük.
Közben a megfőtt burgonyát áttörjük, kicsit hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a tojást, sót és annyi lisztet, amivel könnyen formálható gombócokat tudunk készíteni.
Amikor már majdnem puha a káposzta, a burgonyagombócokat belefőzzük.
Amikor a gombócok is megfőttek, akkor tejföllel behabarjuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos bőségtál » Forró húsos kifli » Húsos-spenótos burek » Marhahúsos fasírtpogácsa
» Tepsis-húsos burgonya » Madridi húsosfazék » Savanyúkáposzta leves » Füstölt húsos káposzta
» Zöldséges-húsos ragu » Húsos ragu » Bakonyi húsos leves » Hideg húsos töltött alma
» Bableves burgonyagombóccal » Húsos burgonyagombóc » Húsos rakott kelbimbó » Gombás-Husos Fasirt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.