Tutireceptek.hu fejléc

Húsos spárgaragu recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50dkg csirkemellfilé vagy szűzpecsenye
30dkg spárga
4evőkanál olaj
1 szál póréhagyma
1 paprika
2dl tejszín
1evőkanál gorombára összevágott kapor vagy petrezselyem
1kávéskanál citromlé

őrölt fehér bors

Elkészítés:
A húst megmossuk,leszárítjuk,csíkokra vágjuk. Megtisztítjuk a póréhagymát és a paprikát ugyancak vékonyra aprítjuk. A spárgát megtisztítjuk a végeket levágjuk a többi részt 2-3 cmes darabokra vágjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat megpirítjuk benne a húst, majd rátesszük az összevágott hagymát paprikát és a spárgát. Sózzuk borsozzuk rövid idő alatt összepirítjuk majd kevés vizet öntünk alá lefedjük és az edényt időnként megrázogatva 6-8percen ár pároljuk.
Amikor a zöldségek kellően puhák de a spárgadarabok még roppanósak ráöntjük a tejszínt megszórjuk a kaporral vagy a petrezselyemmel meglocsoljuk a citromlével összeforraljuk és tálaljuk.

Tanácsok:
Köretnek tetszőlegesen főtt orsótésztát adhatunk mellé.


A receptet beküldte: andyka20


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Forró húsos kifli » Húsos palacsinta » Darálthúsos rakott zöldbab » Húsos rakott karalábé
» Zöldséges húsos tészta » Fincsi húsos pite. » Húsos kínai kel-leves » Rika gyors húsos tésztája
» Zöldséges-húsos ragu » Karfiol húsos bundában » Húsos krémes rétes » Húsos burgonyagombóc
» Karalábés húsosfazék » Húsos rolád » Húsos tészta osztrák módra » Húsos, rakott padlizsán


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.