Tutireceptek.hu fejléc

Húsos texasi burgonya recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
5 közepes db burgonya (nagy)
2 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek napraforgó olaj
50 dkg darált marhahús (apróra darált, sertés-marha)
2 ek paradicsomszósz
15 dkg konzerv paradicsom (hámozott egész)
cayenne bors ízlés szerint
10 dkg sajt (reszelt)
2 dl tejföl
só ízlés szerint

Elkészítés:
A burgonyát héjában 35 perc alatt megfőzzük.
Közben az olajon fehéredésig pirítjuk a húst, majd a kétféle hagymával együtt pirítjuk.
Belekeverjük a paradicsompürét, azzal is lepirítjuk, sóval, cayenne borssal fűszerezzük.
Végül hozzáadjuk a hámozott paradicsomot. Kb. 30 percig főzzük.
A meghámozott krumplit kettévágjuk, belsejét kivájjuk.
Egy nagyobb tepsit vajjal kikenünk. A krumplik belsejébe halmozzuk a húsos tölteléket.
A tejfölt elkeverjük a reszelt sajt felével. Majd ezt a húsos krumplikra kanalazzuk.
A maradék reszelt sajtot rászórjuk. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombaragu burgonyaágyon » Burgonyafánk másként » Fokhagymás sült burgonya » Húsos rakott karfiol
» Húsos zöldbabsaláta » Darálthúsos zöldbab » Tojásos burgonya leves » Zelleres burgonyakrémleves
» Forgatott burgonya » Kaviár burgonya-fészekben » Tepsis reszelt burgonya » Zöldséges-pulykahúsos pita
» Zöldséges burgonyasaláta » Sajtos burgonyafasírt » Húsos pite » Húsos palacsintatekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.