Tutireceptek.hu fejléc

Húsrolád recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg sertéshús
1 fej hagyma
5 dkg + 10 dkg zsír
pirospaprika
1 zsemle
1 dl tej
1 tojássárgája + 1 tojás
1 dl tejföl
20 dkg liszt
1 dkg élesztő

Elkészítés:
A húst pörköltnek készítjük el. Ha kihűlt, megdaráljuk az áztatott zsemlével. Teszünk bele 1 dl tejfölt, 1 tojást. A 20 dkg lisztből 10 dkg zsírral 1 tojássárgájával 1 dkg élesztővel, kis tejjel tésztát gyúrunk. Fél órát pihentetjük, kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, roládszerűen felcsavarjuk. Tetejét tojássárgájával megkenjük, majd megsütjük. Hidegen, melegen tálalható.


A receptet beküldte: holdfény77


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos húsrolád » Ízletes fasírt » Elzászi káposzta » Roston sült oldalas
» Kolozsvári rakott kacsa » Rizses csirke római tálban » Mustáros rakott csirkemell » Finom karaj
» Tavaszi ragu zöldborsóval » Tejfölös csirkecombok » A sonka főzése húsvétra » Paprikás szegedi módra
» Tepsis karaj » Csirkeszárny Orly módra » Almás csirkemellfilé » Húsos malackák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.