Tutireceptek.hu fejléc

Hússal rakott burgonya recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
0,5 kg darált hús
1,5 kg burgonya
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
4 db zöldpaprika
1 nagy poharas tejföl
4 tojás
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
10 dkg reszelt sajt
fűszerkeverék (vegeta v. delikát)

Elkészítés:
A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, zsemleszínűre sütjük, megdinszteljük benne a felkarikázott hagymát és paprikát, beletesszük a húst, elkeverjük és 8 percig sütjük 1 kávéskanál fűszerkeverékkel, késhegynyi őrölt borssal, majd felöntjük 1,5 dl vízzel. Lefedjük, s addig pároljuk, míg zsírjára nem sül.
Közben a burgonyát héjában megfőzzük és 2 db tojást szintén.
Egy jénai tálat vékonyan kizsírozunk, aljára rakunk egy sor karikára vágott burgonyát, rá egy sor húsos keveréket, karikára vágott főtt tojást és meglocsoljuk tejföllel. Addig rétegezzük, amíg az anyag tart, tetejére burgonya kerüljön. Végül a másik 2 tojást elkeverjük a sajttal, a maradék tejföllel és kikeverve kevés fűszerkeverékkel, késhegynyi őrölt szerecsendióval leöntjük vele a burgonyát, majd alufóliával letakarva 170 fokos sütőben 35 percig sütjük.
Fejes salátával tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi rakottas » Krémsajtos burgonyasaláta » Egyszerű rakott zöldség » Almás rakott zsemle
» Burgonya alufóliában » Sajtos rakott » Burgonya koret » Tarhonyás rakott zöldbab
» Rakott csirke III. » Karácsonyi burgonya » Rakott linzer » Rakott zöldség olasz módra
» Parasztos rakottbab » Hússaláta oroszosan » Burgonyás piskóta » Burgonyagombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.