Tutireceptek.hu fejléc

Hússal rakott lencse recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 csomag lencse
1 evőkanál ételízesítő
só, bors
3 babérlevél
3 gerezd fokhagyma
30 dkg darált hús
1 pohár tejföl
10 dkg reszelt sajt
1 tojás

Elkészítés:
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk.
Másnap az áztatóvizet leöntjük róla, és annyi ételízesítős, borsos, fokhagymás, babérleveles vízben tesszük fel főzni, amennyi ellepi. Beletesszük az egyben hagyott fokhagymát és a babérlevelet. Kb. 40 perc alatt megfő.
A darált húst hagymán pörköltszerűen lesütjük, sózzuk, borsozzuk.
A lencse felét jénaiba rétegezzük, a darált húst rásimítjuk, majd újból lencse kerül rá. A tetejére tojással, sajttal elkevert tejfölt öntünk. Forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje piros lesz.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott sárgadinnye » Rakott sajtos sütőtök » Provence-i rakottas » Rakott zöldbabom
» Rakott mexikói tészta » Lencseleves ... » Rakott tepsis burgonya » Spenót darált hússal
» Magyaros rakott csirke » Szines zöldségrakottas » Rakott csirke » Szabolcsi rakott hús
» Tina féle rakott krumpli » Pórés-karfiolos rakottas » Rakott túrós-fahéjas alma » Rakott csusza


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.