Tutireceptek.hu fejléc

Hússal töltött burgonyafánk recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg burgonya
20 dkg liszt
2 tojás
30 dkg darált füstölt tarja

sütéshez olaj

Elkészítés:
A héjában megfőzött, meghámozott burgonyát még melegen áttörjük, majd miután kihűlt, a liszttel, a felvert tojással meg csipetnyi sóval jól összedolgozzuk.
A tésztából cipót formálunk, és konyharuhával letakarva félóra hosszat pihentetjük.
Ezután belisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és fánkszaggatóval kiszúrjuk.
Az egyik fánkra darált hóst halmozunk, és egy másikkal beborítjuk, a széletit jól összenyomkodjuk.
Forró olajban a fánkok mindkét oldalát szép pirosra sütjük, és melegen tálaljuk.

Tanácsok:
Jól esik mellé egy citromos tea.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Májkrémmel töltött fánk » Spenót hússal » Sonkával töltött csirke » Madra töltött káposztája
» Libanoni töltött zöldségek » Túróval töltött körte » Húsos töltött burgonya » Túróval töltött alma
» Hússal töltött alma » Káposztával töltött sonka » Sonkával töltött tojás » Töltött csirke olaszosan
» Töltött zsemle - 2 » Fincsi töltött padlizsán » Andi töltött kenyere » Tojással töltött fasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.