Tutireceptek.hu fejléc

Húsvéti kalács medvehagymával recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg liszt (fele rétesliszt, fele simaliszt)
1,5 kávéskanál só
4 dkg élesztő
1 kávéskanál porcukor
1,5 dl joghurt
1 dl tej
1 db tojás
6 dkg vaj a tésztába
olajban eltett medvehagyma vagdalék (a friss is nagyon jó, de akkor a tésztára 6 dkg vajat morzsolunk és jól összeaprított medvehagymával megszórjuk)
A kenéshez:
1 tojássárgája és 1 dl tejföl jól összekeverve

Elkészítés:
A tészta hozzávalói kenyérsütőgépben megdagasztottam, de természetesen kézzel is be lehet dagasztani.

Kis pihentetés után (kb. 10 perc) a tésztát kivettem a gépből, kettéosztottam. A gombócokat kicsit átgyúrtam, lapokká nyújtottam. A lapokat megkentem tavalyról eltett olajos medvehagyma
vagdalékkal, majd a lapokat feltekertem hurkába, összefontam őket, és kör alakban sütőpapírral bélelt tepsire tettem.

Kb. 40 perc kelesztés után a kifelé került hajlatokat éles késsel bevágtam, majd megkentem a tejfölös tojássárgájával. 40 percig sütöttem 200 fokon.

A recept: Öregház


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsvéti omlós krémes » Tökéletes mézeskalács » Kürtőskalács sütőben » Mézeskalács (Kata-féle)
» Mákvirág kalács » Betty mézeskalácsa » Krémes kalács » Húsvéti tojáslikőr
» Húsvéti rakott csirkemell » Gyümölcsös kalács » Fahéjas kalács » Banános kalács ünnepre
» Puha mézeskalács II. » Gyors és puha mézeskalács » Húsvéti koktél » Német kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.