Tutireceptek.hu fejléc

Húsvéti (karácsonyi) kakaós kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 3 tojás sárgája
- 4 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 3 evőkanál étolaj
- 4 evőkanál cukor
- csipet só

A krémhez:
- 25 dkg Rama margarin
- 30 dkg porcukor
- 4 púpozott evőkanál kakaópor
- 3 tojás fehérje, kemény habbá verve

Elkészítés:
1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. Ezt követően összedolgozzuk a tésztához való anyaggal (kissé lágy legyen). A tésztát hat egyforma cipóra osztjuk és legalább félórát szobahőmérsékleten pihentetjük.
2. A krémhez való anyagot összedolgozzuk, simára (csomómentesre) keverjük.
3. Egy 36x26 cm-es tepsit margarinnal (esetleg zsírral) kikenünk (helyette sütőpapírt is használhatunk), majd a sütőt előmelegítjük.
4. A tésztacipókat téglalap alakúra és egyforma vékonyságúra nyújtjuk, egyenletesen megkenjük a krémmel, majd hosszanti irányban feltekerjük. A három-három tekercset összefonjuk (így kettő fonatot kapunk).
5. A tekercseket az előkészített tepsibe helyezzük, tetejét megkenjük tojással. Az előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 25–30 percig sütjük. Szép barna színt és ropogós kérget kap, ha elkészült.

Tanácsok:
Figyelem: a tepsi mérete fontos, különben a kalács szétterül, lapos lesz!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: KGyula


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors kakaós csiga » Ciprusi húsvéti leves » Nevenincs kakaós sütemény » Kakaós muffin - diétásan
» Csokis-kakaós csiga » Lekváros, kakaós muffin » Kovászos kalács » Uzsonnakrémek kalácshoz
» Egyszerű mézeskalács » Lekváros-kakaós kavart » Húsvéti bárányragu » Húsvéti aszpikos tojás
» Foszlós kalács(Kata-féle) » Angol karácsonyi sütemény » Adventi kalács » Húsvéti tojástorta 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.