Tutireceptek.hu fejléc

Húsvéti kolbászos leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
100 g teljes kiőrlésű rozsliszt
250 g sárgarépa
zeller és a petrezselyemgyökér
200 g házi, füstöletlen, főtt kolbász
víz

liszt
fokhagyma
majoránna
tojás
kenyér vagy kiflikarikák

Elkészítés:
A rozslisztet áztassuk annyi vízben, hogy ellepje. Hagyjuk néhány napig, míg besavanyodik.
Főzzünk vegyes zöldségekből levest (sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér), majd szűrjük le (ha szeretnénk benne hagyhatjuk a főtt zöldségeket is) és adjuk hozzá ezt a savanyú folyadékot. Forraljuk fel és sózzuk, borsozzuk.
A kolbászt vágjuk karikákra és adjuk a leveshez. 2-3 cikk fokhagymát passzírozzunk a levesbe. Fűszerezzük továbbá friss apróra vágott majoránnával. Egy vékony rántást is készíthetünk hozzá, ha vastagítani szeretnénk.
A tetején főtt tojással tálaljuk, mellette pirítóssal.

Tanácsok:
Forrás: bien.hu


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borjúhúsos-bableves » Tejes zöldségleves » Zabpelyhes húsgombócleves » Könnyű paradicsomleves
» Részeges eperleves » Lencseleves » Cukkini krémleves » Bárányaprólék-leves
» Könnyű kukorica leves » Hideg spenótleves » Erdei gombaleves » Gombás burgonyaleves
» Birsalma krémleves » Kolbászos tökfasírt » Gombóc leves » Krémleves édesköményből


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.