Tutireceptek.hu fejléc

Húsvéti sárga túró recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 liter tej
20 db tojás
10 evőkanál cukor
5 dkg mazsola (elhagygható)
1-2 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
1 csipet só
1 gézdarab vagy konyharuha

Elkészítés:
A tejet felteszem melegedni egy csipet sóval, a cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral. A tojásokat egyenként felütöm egy tálba, és éppen csak annyira keverem össze, hogy a sárgájuk kifakadjon, majd hozzáöntöm a tejhez, és nagyon lassú tűzön, óvatosan kevergetve, hogy szép mozaikos legyen, addig főzöm, amíg a tejsavó kicsapódik a tetején. Ekkor beleszedem egy szűrőbe fektetett gézdarabba, és pár órára, hűvös helyre akasztva kicsepegtetem belőle a tejsavót. Miután lecsepegett, hűtőbe teszem tálalásig. Tálaláskor szeletekre vágva kerül a főtt sonka, kolbász és a
kalács mellé.

Tanácsok:
Ez az édesség hagyományosan a Húsvét egyik - nálunk - nélkülözhetetlen hozzávalója.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgabarackturmix » Sárgadinnyefagylalt » Sárgadinnyés pezsgő » Rakott sárgarépa
» Sárgabarack parfé » Brokkoli-sárgarépa leves » Zellerkrém, Sárgarépakrém » Sárgadinnye leves
» Sárgabarackos clafoutis » Húsvéti sonka » Sárgabarckos koszorú » Sárgarépakrém leves
» Sárgabarackos-gombóc » Currys sárgarépa » Sárgabarack krémleves » Rakott sárgadinnye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.