Tutireceptek.hu fejléc

Húsvéti sonkaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja, esetleg füstölt csülök
50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé
kelkáposztacikk, gomba, vöröskáposzta)
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem zöld
1 dl száraz vörös bor
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 evőkanál natúr reszelt torma
1 púpozott teáskanál liszt

Elkészítés:
A füstölt húst előző nap hideg vízbe áztatjuk. Másnap az áztatólevet leöntjük róla, és 2 l friss vízben tesszük fel főni. Ha felforrt, kis lángon addig főzzük, amíg annyira megpuhul, hogy a villa hegye könnyen beleszalad. Levéből kivéve nagyon éles késsel rostjaira merőlegesen kockákra vagdaljuk. (Azért kell nagyon éles kés, mert a meleg sonkát igen nehéz szeletelni.) A sonkalébe beletesszük az összes, megtisztított és vékony hasábokra vagdalt vegyes zöldséget, a hagymát és a sonkakockákat. Ha a zöldség is megfőtt, akkor a lisztet simára keverjük a borral, a tejföllel és a tejszínnel, beleszórjuk a finomra metélt petrezselyem zöldet, és a forrásban lévő levest behabarjuk vele. Tálaláskor a natúr reszelt tormára merjük.

Tanácsok:
Nagyon finom, különleges ízű leves, amely után már csak egy könnyű tésztát kínáljunk.


A receptet beküldte: neni1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsvéti borkorcsolya » Szirka (húsvéti finomság) » Különleges húsvéti tojások » Húsvéti töltött csirkemell
» Húsvéti pástétom » Húsvéti-tojás torta » Gombás sonkaleves » Húsvéti tárkonyos bárány
» Húsvéti (keksz)tojás » Húsvéti » Húsvéti palacsinta » Húsvéti tojáslikőr
» Húsvéti sárgatúró » Húsvéti reggeli » Sonkaleves húsvétkor » Húsvéti burgonyaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.