Tutireceptek.hu fejléc

Huszárcsók recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 db tojás
10 dkg porcukor
1 zacskó sütőpor
20 dkg liszt
15 dkg vaj
1 db citrom

szeletelt mandula
baracklekvár

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat a porcukorral habosra keverjük. Beleszórjuk a sütőport, a lisztet és egy csipet sót. Hozzáadjuk a vajat, egy citrom reszelt héját, és kézzel alaposan összedolgozzuk. A tésztát hűtőben legalább fél órát pihentetjük.

A tojásfehérjéket kicsit felverjük, egy tepsit pedig kivajazunk. A tésztából golyókat formázunk, és beleforgatjuk először tojásfehérjébe, majd a szeletelt mandulába.

A tepsire helyezzük a golyókat, és a tetejükbe kis mélyedéseket csinálunk.

Előmelegített, 180°C fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Tálaláskor a mélyedésekbe baracklekvárt töltünk, és az elkészült süteményeket meghintjük porcukorral.


A receptet beküldte: brigotta96


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Huszárcsók 1946-ból » Huszárcsók/lekváros pötty » Szedres ricotta felfújt » Lúdanyó kiflije
» Boszorkánymáglya 2 » Amerikai csoki torta » Krémes rizs » Áfonyás-túrós élvezet
» Rakott alma banánnal » Meggykrém » Túrópöttyös bocimobil » Meggyes túrófelfújt 2.
» 5, 4, 3, 2, 1 és egy fél » Barackos túrótorta » Zabpelyhes gofri » Zabpalacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.