| Huszárcsók receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 db tojás 10 dkg porcukor 1 zacskó sütőpor 20 dkg liszt 15 dkg vaj 1 db citrom só szeletelt mandula baracklekvár Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat a porcukorral habosra keverjük. Beleszórjuk a sütőport, a lisztet és egy csipet sót. Hozzáadjuk a vajat, egy citrom reszelt héját, és kézzel alaposan összedolgozzuk. A tésztát hűtőben legalább fél órát pihentetjük. A tojásfehérjéket kicsit felverjük, egy tepsit pedig kivajazunk. A tésztából golyókat formázunk, és beleforgatjuk először tojásfehérjébe, majd a szeletelt mandulába. A tepsire helyezzük a golyókat, és a tetejükbe kis mélyedéseket csinálunk. Előmelegített, 180°C fokos sütőben aranybarnára sütjük. Tálaláskor a mélyedésekbe baracklekvárt töltünk, és az elkészült süteményeket meghintjük porcukorral. A receptet beküldte: brigotta96 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |