Tutireceptek.hu fejléc

Igazi pasta carbonara recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg spagetti
20-25 dkg húsos szalonna
1 tojás
5 dl tejszín
5-10 dkg parmezán

fehér bors
őrölt szerecsendió

Elkészítés:
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, ropogósra sütjük. Egy tálban villával felverjük a tojást. A szalonnához hozzáöntjük a tejszínt és a parmezánt. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük, majd hozzáadjuk a felvert tojást. Kis lángon néhány percig hőkezeljük, míg a mártás kicsit besűrűsödik. A tésztát sós vízben al dentére főzzük, tálaláskor még megszórhatjuk reszelt parmezánnal.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Igazi sajtos pulykamell » Csirke carbonara » Carbonara burgonya » Pasta Marinara
» Spagetti carbonara2 » Spaghetti Carbonara » Carbonara krumpli » Igazi túrógombóc
» Hamburger, az igazi » Spagetti carbonara » Padlizsán sajttal az igazi » Igazi piaci lángos
» Igazi puncsfagylalt » Pasta carbonara 2 » Pasta Carbonara » Pasta sutte


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.