Tutireceptek.hu fejléc

Igazi pasta carbonara recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg spagetti
20-25 dkg húsos szalonna
1 tojás
5 dl tejszín
5-10 dkg parmezán

fehér bors
őrölt szerecsendió

Elkészítés:
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, ropogósra sütjük. Egy tálban villával felverjük a tojást. A szalonnához hozzáöntjük a tejszínt és a parmezánt. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük, majd hozzáadjuk a felvert tojást. Kis lángon néhány percig hőkezeljük, míg a mártás kicsit besűrűsödik. A tésztát sós vízben al dentére főzzük, tálaláskor még megszórhatjuk reszelt parmezánnal.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamburger, az igazi » Pasta Sutta » Spagetti carbonara2 » Igazi csokoládétorta
» Csirke carbonara » Spaghetti Carbonara » Padlizsán sajttal az igazi » Carbonara Spagetti
» Igazi citromtorta » Penne carbonara » Pasta Marinara » Igazi sajtos pulykamell
» Burgonya carbonara » Dobos torta (az igazi) » Carbonara tészta » Igazi túrógombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.