Tutireceptek.hu fejléc

Illatos csirke lencsével (Római tál) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db konyhakész csirke feldarabolva,
1 evőkanál mogyoróolaj,
1 szál póré összevágva,
2 szál sárgarépa összevágva,
2 nagy paradicsom meghámozva és összevágva,
1 evőkanál provenszi fûszerkeverék,
1,2 dl száraz fehérbor,
2 evőkanál paradicsompüré,
2 teáskanál õrölt fahéj,
25 dkg lencse,
5 dl csirkehúsleves,
só.

Elkészítés:
A lencsét 1-2 órára áztassuk hideg vízbe.
A már beáztatott Római tálat kenjük ki az olajjal. A tál aljára tegyük a póréhagymát, a sárgarépát, a paradicsomot, és szórjuk meg a fűszerkeverékkel.
A csirkedarabokat szórjuk be sóval és fahéjjal.
A zöldségekre tegyük a lencsét, majd a húsdarabokat.
A paradicsompürét, a bort és a húslevest keverjük össze.
Öntsük a csirkére.
A tálat a tetejével zárjuk le, majd 200 fokos sütőben kb. 1,5 óra alatt készre sütjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes csirkemell ragu » Csirkemell palacsinta » Olasz csirke » Csirkehúsos torta
» Pikáns csirkecomb. » Pongyolás csirkemell » Csirkemájjal töltött karaj » Gombás csirke egyszerűen
» Nokedlis csirke » Cukkinis csirkemell 2. » Tojásos csirkemell » Sajtkrémes-csirkés muffin
» Illatos almakarikák » Fokhagymás csirkemáj » Erdélyi csirke raguleves » Csirkemájkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.