| Illatos csirke lencsével (Római tál) receptHúsételek Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke feldarabolva, 1 evőkanál mogyoróolaj, 1 szál póré összevágva, 2 szál sárgarépa összevágva, 2 nagy paradicsom meghámozva és összevágva, 1 evőkanál provenszi fûszerkeverék, 1,2 dl száraz fehérbor, 2 evőkanál paradicsompüré, 2 teáskanál õrölt fahéj, 25 dkg lencse, 5 dl csirkehúsleves, só. Elkészítés: A lencsét 1-2 órára áztassuk hideg vízbe. A már beáztatott Római tálat kenjük ki az olajjal. A tál aljára tegyük a póréhagymát, a sárgarépát, a paradicsomot, és szórjuk meg a fűszerkeverékkel. A csirkedarabokat szórjuk be sóval és fahéjjal. A zöldségekre tegyük a lencsét, majd a húsdarabokat. A paradicsompürét, a bort és a húslevest keverjük össze. Öntsük a csirkére. A tálat a tetejével zárjuk le, majd 200 fokos sütőben kb. 1,5 óra alatt készre sütjük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |