Tutireceptek.hu fejléc

Illatos kalács csokilencsével recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 tk. narancsvirágvíz (vagy reszelt narancshéj)
2,5 dkg élesztő
50 dkg liszt
1 tojás
csipet aszkorbinsav
csipet só
5 ek. cukor
1 dl frissen facsart narancslé
2 dl tejszín
1 ek. kandírozott narancshéj (vagy reszelt)

Elkészítés:
A hozzávalókból bedagasztottam a tésztát, szükség szerint kevés tej mehet még bele, a tojás nagyságától, és a tejszín sűrűségétől függően. A dagasztás végén adom hozzá a cukrozott narancshéjat. Kissé lágy kelt tésztát kell kapnunk. Kiolajozott kelesztőtálban duplájára kelesztettem, majd enyhén lisztezett felületre borítottam. A hokkaidó kalács formáját vettem most is elő. 4 felé vágtam a tésztát, majd egyesével hosszú csíkban kinyújtottam. Megszórtam csokilencsével, ill. most egy kicsit nagyobb csokipasztilláim voltak. Feltekertem, majd a kihúzható dobozformába ültetem őket. Hagytam megint duplájára kelni, majd felvert tojással kentem le. 180 fokra előmelegített sütőben sütöttem kb. 40 percig. 15 perc után egy fóliával letakartam a tetejét.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejes kalács » Sonkás kelt kalács » Illatos töltött csirke » Mákvirág kalács
» Ünnepi kalácskoszorú » Kakaós krémes kalács » Kalács csokiöntettel » Fahéjas fonott kalács
» Betty mézeskalácsa » Solymosi kalács » Sonkás kalács » Ostoros kalács
» Pöti mézeskalácsa » Almás kalácsfelfújt » Foszlós kalács(Kata-féle) » Boszorkányos mézeskalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.