| Illatos karácsonyi angyalszem receptHozzávalók: 50 dkg finomliszt 1 tojás 1,5 dl langyos méz 5 dkg olvasztott, langyos margarin 2 dl porcukor (vaníliás cukorral ízesítve) csipet só 1 kávéskanál szódabikarbóna 1 tk őrölt fahéj 1 kk. őrölt szegfűszeg 1 citrom reszelt héja 3-4 csepp keserűmandula-aroma (az Oetker-féle színtelen) 10 dkg mandulapehely (szeletelt mandula) néhány evőkanál tej A díszítéshez meggy-, vagy más pikáns ízű lekvár Elkészítés: A száraz hozzávalókat és a folyékony hozzávalókat külön-külön összekeverjük, majd az egészet ragacsos masszává gyúrjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kisebb diónyi gömböket formálunk belőle ( a tészta nagyon kemény), lisztes pohár aljával lenyomjuk őket, hogy kb. egy cm vastag érméket kapjunk. Fakanál nyelével vagy ujjunkkal mindegyik közepébe mély lyukat fúrunk, a tetejüket tojásfehérjével lekenjük, a mélyedésekbe mokkáskanállal meggylekvárt csepegtetünk, valamivel többet, mint ami kitölti a mélyedést. Forró sütőben, egymáshoz nem túl közel téve 10-15 percig sütjük. Ebből a mennyiségből két tepsire való sütemény lesz. A sütőből kivéve puha, majd megkeményedik, de fémdobozva téve egy nap alatt ismét megpuhul, és azután nagyon sokáig puha marad. A receptet beküldte: algea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |