| Intelligens fincsi krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 db tojás 15 dkg cukor 15 dkg vaj (olvasztott) 3 csomag vaníliás cukor 1 l tej 10 púpozott ek liszt 3 ek mandulapehely 2 ek sárgabaracklekvár (a sütemény aljához) 3 ek vaj (a tepsi előkészítéséhez) Elkészítés: Előkészítünk 1 közepes és 1 nagy keverőtálat. Szétválasztjuk a tojásokat: a nagy tálba a sárgákat, a közepesbe a fehérjéket tesszük. Rugós fejű kézi habverővel habosra keverjük a sárgákat a cukrokkal, majd lassan hozzáadagoljuk a vajat. Hozzáöntjük a tejet, a lisztet, és csomómentesre keverjük. Géppel kemény habot verünk a fehérjékből, és óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába. Sütőpapírt terítünk egy tepsibe (méret a recept alatt!), alaposan kikenjük vajjal, szétkenjük rajta a lekvárt, majd beleöntjük a tésztát. Meghintjük a mandulával, és betesszük a hideg sütőbe. 180 fokon, légkeveréssel 50-60 percig sütjük. Kb. 20-30 perc sülés után, mikor a tészta teteje már szép aranybarna, takarjuk le alufóliával, nehogy megégjen! Akkor jó, ha már nem ring, mint a kocsonya. Várjuk meg, míg kihűl, és akkor szeleteljük fel. Tanácsok: sütési hőfok: 180°C sütési mód: hőlégkeveréses tepsi mérete: 37x29x7 cm A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |