| Ínyenc halszelet Karácsonyra receptHalas ételek Hozzávalók: 1 cs. tengeri halfilé 30 dkg haltej 1 fej hagyma 3 db tojás fűszerkeverék (virgin v. delikát) 1 késhegynyi őrölt bors 1 késhegynyi kakukkfű 5 evőkanál tejföl 5 dkg reszelt sajt 6-8 dkg teavaj 1 db zsemle finomliszt olaj Elkészítés: A halat feldaraboljuk, megszórjuk fűszerkeverékkel, amit jól rádörzsölünk. Egy-két órát állni hagyjuk, majd lisztbe forgatva forró olajban mindkét oldalát egy-két percig elősütjük, szűrőlapáttal kivajazott tepsibe szedjük. Tejben megáztatjuk és kinyomkodjuk a zsemlét. A haltejet hártyáitól megtisztítjuk, kisebb darabokra vagdaljuk. A hagymát felkockázzuk, a sült hal olajában megdinszteljük. Levesszük a tűzről, összedolgozzuk a zsemlével, haltejjel, tojásokkal, borssal, kakukkfűvel, egy mokkáskanál fűszerkeverékkel és beterítjük vele a halszeleteket. A tejfölt elkeverjük a reszelt sajttal, egyenletesen rásimítjuk a haltejes masszára és a maradék teavajat a tetejére csipkedjük. 170 fokos sütőbeállításnál 35-40 perc alatt készre sütjük. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |