Tutireceptek.hu fejléc

Jemeni palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
7 g szárított élesztő
1 teáskanál méz
2 evőkanál víz
4,5 dl tej
2 tojás
35 dkg finomliszt
csipetnyi só
5 dkg vaj
Feltét:
méz
eper
banán

Elkészítés:
Az élesztőt egy kisebb tálba szórom, elkeverem a mézzel és a vízzel, majd meleg helyre teszem, és hagyom 20 percet pihenni. Ezután felütöm a tojásokat, habosra keverem a tejjel, majd hozzáadom a felfutott élesztőt, egy csipetnyi sót, és apránként beledolgozom a lisztet. Háromnegyed órát hagyom pihenni.
Egy nagyobb serpenyőben kis vajat olvasztok, majd egy nagyobb merőkanálnyi tésztát elterítek a serpenyőben és közepes lángon 4-5 perc alatt átsütöm. Nem forgatom, ügyelek rá, hogy ne legyen túl nagy a láng, mert akkor megég a feneke, mielőtt átsülne a teteje. A kész palacsintát tányérra csúsztatom, egy teáskanálnyi mézzel megkenem és karikára szelt banánnal, valamint nyolcadra szelt eperrel borítva kínálom.


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hortobágyi palacsintám » Bananos palacsinta » Hagyományos palacsinta » Szájban olvadó palacsinta
» Amerikai palacsinta 3. » Csirkés-gombás palacsinta » Kínai palacsinta » Igazi amerikai palacsinta
» Epres palacsinta » Palacsinta (vegan) » Csodapalacsinta » Lekváros palacsinta
» Akácos palacsinta » Csurgatott palacsinta » Töltött túrópalacsinta » Túrós palacsinta rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.