Tutireceptek.hu fejléc

Joghurtban párolt csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirkemell filé,
2 dl joghurt,
1 kiskanál currypor,
só,
bors,
olaj.

Elkészítés:
Egy üveg tálban összekeverem a joghurtot a curryval. A csirkemellet felkockázom, olyan 3-5 centis darabokra, sózom, borsozom, majd a sárga joghurtba forgatom. Néhány órára a hűtőbe száműzöm pácolódni.
Az olajat felforrósítom egy mély serpenyőben, majd belerakom a csirke kockákat, joghurtostól. Kicsit átforgatom, majd lefedem, hogy ne pörkölődjön, hanem párolódjon a maga alá eresztett levében. Amikor a hús már jó puha, akkor leveszem a fedőt és néhány keverés mellett elfőzöm a felesleges vizet, kicsit oda is kapatom, csak az íze miatt.

Tanácsok:
2 személy részére
Köretnek rizst ajánlok, de párolt brokkolival is isteni


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borzas csirkemell U1 » Lecsós csirkemell egytál » Hawaii csirkemell filé » Töltött csirkemelltekercs
» Gyros tál csirkemellből » Gyümölcsös párolt káposzta » Sajttal rakott csirkemell » Baconos-sajtos csirkemell
» Bazsalikomos csirkemell » Tejszínes csirkemellfilé » Mézes banános csirkemell » Mandarinos csirkemell
» Natúr sült csirkemell » Tojásban pácolt csirkemell » Indiai csirkemell » Kapros juhtúrós csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.