Tutireceptek.hu fejléc

Joghurtkrém cseresznyével recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1,75 dl joghurt
1,25 dl habtejszín
12 dkg cukor
0,8 dl citromlé
3 levél zselatin

a kompóthoz: 50 dkg cseresznye
1 teáskanál étkezési keményítő
cukor, fahéj, gyömbér, vaníliáscukor

Elkészítés:
A cokrot és a citromlét addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik. A zselatint hideg vízben feloldjuk, összenyomkodjuk és hozzáadjuk. Hagyjuk kihúlni. Mire langyos lesz, hozzákeverjük a joghurtot. Felverjük a habot és belekeverjük a joghurtba. A krémet desszertpoharakba adagoljuk és hagyjuk megdermedni. A cseresznyét kimagozzuk, a 3/4 reészét összeturmixoljuk. 4 evőkanál vízben 5 percig főzzük, szitán átnyomjuk, majd visszarakjuk a lábasba és hozzáadjuk az ízesítőket. A maradék csereysznyét négyfelé vágjuk, hozzáadjuk a cseresznyepéphez a keményítővel és vizzel forraljuk. Ha kihúlt, a krémre öntjük.

Tanácsok:
Használhatunk hozzá meggyet is.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 1316 kcal

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokikrém cseresznyével » B1 vitamin cseresznyével » Joghurtkrémes torta » Meggyes joghurtkrém 4 adag
» Epres joghurtkrém » Fürj cseresznyével » Banásos-pudingos pite 2 » Habos-diós szelet
» Kapucíner kocka » Diétás fügesüti » Oreo trüffel » Habos túróslepény
» Krémes kakaós tallérok » Málnás triffle » Aranygaluska 2 » Habos-diós házi krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.