Tutireceptek.hu fejléc

Joghurtos sajtos lepény recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.


1 bögre joghurt,
150 g sajt,
2 bögre liszt,
1/2 teáskanál cukor,
1/2 teáskanál só,
1/2 teáskanál szódabikarbóna.

Elkészítés:
Langyosítsuk meg a joghurtot, majd öntsük bele egy tálba adjuk hozzá a cukrot, a sót és a szódabikarbónát, keverjük össze, majd hagyjuk állni 5 percet. Az 5 perc elteltével keverjük hozzá a reszelt sajtot és a lisztet, dolgozzuk össze a tésztát. Osszuk el 5 egyenlő részre, majd nyújtsuk ki mindegyik darabot lepény formájúra. Tegyünk egy serpenyőbe egy kevés olajat, melegítsük meg és közepes lángon süssük meg a lepények mindkét oldalát. A serpenyőt fedjük le, egy fedővel néhány másodpercre, hogy a lepények átsüljenek. Melegen fogyasztjuk. Jó étvágyat!

Tanácsok:
Megjegyzés: a lepény tésztájába ízlés szerint tehetünk sonkát, zöld fűszert, kolbászt vagy amit szeretnénk.


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos tepsis krumpli » Tejfölös-sajtos hús » Sajtos tök » Takart sárgabaracklepény
» Sajtos csiga másképp » Gombás hablepény » Sajtos rántott kelkáposzta » Újhagymás lepény
» Sajtos lapkák » Sajtos répasaláta » Sonkás-sajtos virágok » Gyümölcs lepény
» Sajtos stangli » Sajtos-tallér » Joghurtos csokoládétorta » Habart sajtos tojás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.