| Joghurtos tökparfé á la Tilla receptFagylaltok Hozzávalók: 4 dl natúr joghurt 4 dl habtejszín (előtte hűtőbe) 50 dkg sütőtök 10 dkg porcukor 250 g müzli fahéj Elkészítés: Tilla receptjében nem szerepel, de én megsütöttem a tököt, gondolom nem nyersen kell megcsinálni... A tök magját kikaparjuk, majd a húsát péppé turmixoljuk. A joghurtot összekeverjük a porcukorral, majd óvatosan beledolgozzuk a habbá vert tejszínt. Az elkészült parfét kétfelé osztjuk, és az egyikhez hozzákerverjük a tökpépet. A krémeket két tálba öntjük, majd 30 percre a mélyhűtőbe tesszük. Tálaláskor üvegpohárba egymásra rétegezzük a kétféle parfét, müzlivel díszítjük, és megszórjuk a tetejét fahéjjal. Tanácsok: Isteni finom, nem igazán édes, pont ezért olyan jó. A tökös trutyi nem túl gusztusos így elsőre, és a BEST-ben, ahol a recept volt, a képen sokkal jobban is nézett ki, de gondolom gasztrofotós kicsit megspékelte :) Két barátnőmnek készítettem el, akik nem rajonganak az édes dolgokért és a sütőtököt sem igazán szeretik... na ez elfogyott sitty-sutty. Jó sok fahéjjal az igazi. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: _anatha_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |