Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Juhtúrós lepény recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
-1 csomag Bryndza juhtúró (kb. 125 g)
-1 tojás
-kb. 3 ek. tönkölyliszt
-pici tejföl/kefír
-bors

Elkészítés:
A juhtúrót összetöröm villával, elkeverem benne a tojást, és 1 kanál tejfölt vagy kefírt, hogy homogénebb legyen. Beleteszek kb. 3 ek lisztet, vagy amennyit felvesz. Jól elkeverem, hogy tésztaszerű masszát kapjak.
Serpenyőben pici olívaolajat hevítek, majd a masszából egy kanál segítségével lapos lepényeket formázok, mindkét oldalukat megsütöm.
Én szezámmagot is szoktam rakni rá, mielőtt megfordítom a másik oldalára, de szerintem nagyon finom lehet pl. friss bazsalikomot belekeverni, de ízlés szerint bármivel lehet elkészíteni. :)

Tanácsok:
Amikor a serpenyőre tesszük, egy kicsit nehéz ellapítani, de olajos kanállal talán könnyebben megy.

Elkészítési idő: 15 perc
Kalóriatartalom: 90 kcal

A receptet beküldte: CocoChanel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás lepény 2. » Fetás-lilahagymás lepény » Kapros, juhtúrós galuska » Francia körtés lepény
» Banánlepény » Kefíres lepény » Cukkinis-fetás lepénykék » Gyümölcs lepény
» Egyszerű Túrós lepény » Hamis túróslepény » Túrós lepény egyszerűen » Brokkolis lepénykék
» Leveles hagymás lepény » Egreses lepény » Parajlepény » Szilvás lepény ♥



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.