Tutireceptek.hu fejléc

Juhtúrós padlizsán galuskával recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 db kisebb padlizsán
15 dkg juhtúró
10 dkg füstölt szalonna
1 db tojás
Finomliszt
Fűszerkeverék

3 dl tejföl

Elkészítés:
A szalonnát kis kockákra vágva zsemleszínűre sütjük, leszűrjük.

A tojásból, 3 dl vízből és kb. 40 dkg finomlisztből galuskatésztát készítünk, - forró, sós vízben kifőzünk, leszűrünk és átmelegítünk 2 evőkanálnyi szalonnazsírban, majd tűzálló tálban szétterítjük.

A padlizsánt meghámozzuk, szeletekre vágva fűszerkeverékes vízben puhára főzzük, szűrjük és egyenletesen a galuskára fektetjük. Rászórjuk a juhtúrót, meglocsoljuk tejföllel, s 20 perc alatt forró sütőben összeérleljük.

A kisült szalonnapörccel megszórva találaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsán tojással » Tejfölöskarfiol galuskával » Zöldségleves zabgaluskával » Padlizsánkrém leves
» Juhtúrós gnocci tálka » Majonézes padlizsánkrém » Juhtúrós töltött gomba » Padlizsán-cukkíni lecsósan
» Padlizsános-lecsós csirke » Csontleves daragaluskával » Muszaka (rakott padlizsán) » Juhtúrós lasagne
» Padlizsánkrém: » Juhtúros rántott hús » Töltött padlizsán » Gombás padlizsán


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.