Tutireceptek.hu fejléc

Juhtúrós póréval töltött csirkemellek, sajtszósszal, kukoricás rizzsel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
5 db csirkemell filé,
1 db póréhagyma,
30 dkg juhtúró,
2 evőkanál vaj,
csipetnyi őrölt szerecsendió,
csipetnyi darált bors,
só,
1 csokor petrezselyem zöldje,
10 szelet baconszalonna,
3 dl tejszín,
20 dkg krémsajt,
50 dkg rizs,
30 dkg kukorica,
4 evőkanál étolaj.

Elkészítés:
A csirkemelleket hosszában vágjuk be, majd hajtsuk szét, mint egy könyvet. Klopfolóval kissé ütögessük meg, majd daráljunk rá borsot, és sózzuk meg.
A póréhagymát vágjuk egy centis kockákra, dobjuk hideg vízbe és alaposan mossuk meg. szedjük át egy szűrőedénybe, és csepegtessük le jól.
Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, tegyük hozzá a pórékockát, majd közepes lángon pároljuk 5-6 percig.
Fűszerezzük őrölt szerecsendióval, darált borssal, párolás közben állandóan kevergessük. Ha elkészült hagyjuk
kihűlni, majd keverjük hozzá a juhtúrót, és az összevágott petrezselyemzöldjét.

Tegyünk két evőkanálnyit a pórés töltelékből a széthajtott csirkemellek közepére, majd göngyöljük fel jó szorosan.
Mindegyik tekercset tekerjünk be szalonnával.
Csorgassunk meg egy nagy tepsit, vagy tűzálló sütőedényt pár kanál olívaolajjal, majd tegyük bele egymás mellé a csirketekercseket.

Öntsük a tejszínt egy tálba, tegyük hozzá a krémsajtot, majd jól keverjük össze. Öntsük a tepsiben lévő csirketekercsekre, tegyük forró sütőbe, 160 fokon süssük kb 25-30 percen keresztül, míg szép piros nem lesz a
teteje.

A rizshez forrósítsuk fel az étolajat egy kis lábasban, tegyük bele a rizst, és állandóan kevergetve forrósítsuk fel. Ha eléggé felhevült a rizs, öntsük fel 750 ml forró vízzel, sózzuk, tegyük hozzá a kukoricát, fedjük le
fedővel és pároljuk készre.

Tanácsok:
Tálaláskor vágjuk három darabba a csirkemellet, helyezzük nagy tányérra, mellé körítsünk a kukoricás rizsből, és a tepsiben vele együtt sült sajtszószból kanalazzunk hozzá.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött zsömle » Sajttal töltött falatkák » Májkrémmel töltött fánk » Töltött tojástekercs
» Sajtos töltött cukkini » Töltött vaniliás kifli » Töltött apró kifli » Töltött ostya 2.
» Gombás töltött káposzta » Töltött gombafejek II. » Kukoricás tésztasaláta » Töltött káposzta -nálunk
» Rakott juhtúrós laska » Galyasági töltött paprika » Töltött stefánia » Kukoricás burgonyalepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.