Tutireceptek.hu fejléc

Juhtúrós puliszka recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
20 dkg kukoricadara
1 evőkanálnyi vaj
20 dkg juhtúró

2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
Öntsünk egy lábasba egy liternyi vizet, adjuk hozzá a vajat, ízesítsük egy teáskanálnyi sóval, majd forraljuk fel. Lassan, állandóan kevergetve csorgassuk bele a kukoricadarát és kis lángon főzzük legalább 15-20 percig. Ha elkészült, keverjük hozzá a juhtúrót, majd öntsük az egészet egy vajjal kikent kisebb méretű tepsibe vagy tálkába. Fontos, hogy a puliszka vastagsága egy centis legyen. Várjuk meg, míg kihűl, majd széles szájú pohárral vagy pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat, tegyük bele a kiszúrt puliszka korongokat, majd közepes tűznél mindkét oldalát süssük pirosra.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós sajtos rudak » Sajtos, juhtúrós süti » Kapros juhtúrós lángos » Juhtúrós rakott csirke
» Juhtúrós csirkesaláta » Hagymás-juhtúrós spagetti » Kapros, juhtúrós galuska » Juhtúrós burgonya
» Túrós puliszka másként » Juhtúrós csirkemell » Az én juhtúrós pizzám » Juhtúrós pogácsa
» Juhtúrós pogácsa II. » Juhtúrós padlizsántekercs » Puliszkasült » Gyergyói rakott puliszka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.