Tutireceptek.hu fejléc

Jutka almás krémese recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 egész tojás
20 dkg liszt
20 dkg kr. cukor
1 cs. sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
0,25 kg héjastól lereszelt alma

Krém:

230 g vaníliás pudingpor (főzés nélküli, házi krémespor)
8 dl tej

Hab:

5 dl Hulala (habtejszín)
6 dkg porcukor
2 , 5 csomag habfixáló

Díszítés:

Csokidara v. kakaópor

Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a kr. cukorral. Hozzákeverjük a reszelt almát, majd apránként a sütőporral elkevert lisztet és a fahéjat.
Kizsírozott-lisztezett (kb. 25x35 cm-es) tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben szép világosbarnára sütjük 35-40 perc alatt.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Krém:

8 dl tejhez hozzáöntjük a házi krémes port, és 3 perc alatt krémmé verjük a robotgéppel.

A kihűlt tésztára simítjuk.

A tejszínhabot a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, és a sárga krémre simítjuk.

Tanácsok:
Hűtőbe tesszük pár órára.

Díszítjük, majd kockákra vágva kínáljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás krémes diétásan » Almás-sajtos rakott csirke » Almás-sajtos burgonya » Diabetikus Almás pite 2
» Omlós almás » Reszelt tésztás almás pite » Almás pite/ sas módra » Gombás-almás kacsaleves
» Almás palacsinta tepsiben » Almás rakott zsemle » Gránátalmás Bellini » Mennyei almás
» Vaníliakrémes almás muffin » Tartalmas lencseleves » Almás vodka koktél » Hideg krémesem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.