Tutireceptek.hu fejléc

Kacsamáj lilakáposzta ágyon recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 fej lila káposzta
1 fakanálnyi zsír vagy néhány ek. olaj
pici víz
só, édesítő vagy cukor,köménymag, ecet.
50 dkg kacsamáj+zsír a sütéshez
morzsolt kakukkfű
só, bors

Elkészítés:
Először a káposztát készítem el.
Kevés zsiradékon megpárolom a leszelt káposztát, közben megsózom és édesítem cukorral vagy édesítővel. Köménymag is kell hozzá, feltétlenül! Fedő alatt pici víz hozzáadásával puhára főzöm. A főzés befejezése előtt ecettel ízesítem, ízlés szerint.

A májat megszabadítom a hártyáitól és vastagabb ereitől, kockákra vágom és megszórom morzsolt kakukkfűvel, rövid ideig hagyom állni, majd felforrósított zsírban 5 perc alatt folyamatos kavargatás mellett megsütöm.Sózom, borsozom.

Tányérra teszem a káposztát,rá a májat és jóétvágyat kívánok hozzá.

Tanácsok:
Fotó megtekinthető a "sütéseim-főzéseim sk." c. naplóm 225. bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hússzeletek sajt ágyon » Pangasius zöldségágyon » Nagyon finom képviselőfánk » Kacsamáj aszpikban
» Nagyon kakaós lepény » Mese almás, nagyon finom » Fehér és lilakáposztás » Nagyon finom túrós muffin
» Túrós de nagyon » Hagymás kacsamáj » Kacsamáj roueni mártáson » Pizzatészta /nagyon finom/
» Zsermak - nagyon finom » Nagyontuti csokimáz » Lecsós pecsenyekacsamáj » Nagyon puha mézes kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.