Tutireceptek.hu fejléc

Kacsamell steak szilvás párolt káposztával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
0.5 kis fej káposzta (fehér)
5 dkg aszalt szilva
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
1 ek méz
1 ek vaj
A steakhez
2 db kacsamell (bőrrel együtt)
só ízlés szerint

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 190 C°-ra.
A káposztát felszeleteljük, daraboljuk. Vajon megdinszteljük, majd megfűszerezzük egy kis őrölt köménnyel, kis sóval, felöntjük egy pici vízzel és hagyjuk párolódni.
Ha elfőtte a levét, hozzáadjuk a mézet, és kicsit karamellizáljuk.
Az aszaltszilvákat feldaraboljuk és hozzákeverjük. Félretesszük, amíg elkészül a kacsamell. Besózzuk mindkét oldalát és a bőrét beirdaljuk.
Forró serpenyőben 4-4 percig sütjük mindkét oldalát, majd kb. 8-10 perce betesszük a sütőbe a bőrével felfele. Így szép rózsaszínre tudjuk megsütni. Igazán omlós, puha lesz.
A káposztával tálaljuk. Nem igényel más köretet.
sütési hőfok: 190°C


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvás szelet (update 1) » Diós-szilvás pite » Aszaltszilvás csoki kocka » Szilvás gombóc
» Sárgabarackos kacsamell » Párolt vörös káposzta » Párolt mézes almás » Szilvás rétes
» Édes-savanyú kacsamell » Szilvás zabpehely-felfújt » Burgonyás szilvás gombóc » Tejfölben párolt hagyma
» Szilvás-túrós muffin » Gyümölcsös párolt káposzta » Szilvás babapiskótás » Tejfölös-szilvás lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.