Tutireceptek.hu fejléc

Kajszibarack lekvár 2 recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg kajszibarack
90 dkg cukor

Elkészítés:
Az érett barackot egy szűrő segitségével,kb 2 percre,forró vizfürdőbe meritjük.Miután hűlt egy kicsit,meghámozzuk és kimagozzuk.A cukrot sűrű sziruppá főzzük.Amikor a cukor grizesedni kezd,hozzáadjuk a gyümölcsöt és fél óráig együtt főzzük.Levesszük a tűzről,kihülésig kevergetjük,aztán üvegekbe rakjuk és lekötözzük az üvegeket.

Tanácsok:
Nagyon érett,puha gyümölcsöt válasszunk!
Ha csak másnap(miután"bebőrözött"a lekvárunk) kötjük le az üvegeket,az sem baj.
Én pici szalicilt teszek minden üvegbe a lekvár tetejére,és fogysztás előtt mindég eltávolitom a felső réteget.
Jó étvágyat! :)


A receptet beküldte: iz_eniko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bodzalekvár másképpen » Lekváros kifli » Hagyományos, lekváros fánk » Kókuszos szederlekvár
» Lekváros kavart tészta » Banánlekvár » Fügelekvár » Tejlekváros sütemény
» Lekváros puffancs » Szilvalekvár sütőben sütve » Citromlekvár » Cukor nélküli lekvár
» Citromos fügelekvár » Lekváros csokis banán » Huszárcsók/lekváros pötty » Lekváros rácsos linzer


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.