Tutireceptek.hu fejléc

Kajszibarackdzsem recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg gyümölcs mag nélkül 70 dkg cukor

Elkészítés:
A szép kemény, de érett barackokat meghámozzuk (forró vízbe dobjuk pár percre és a héja szinte magától lehámlik), felibe vágjuk, majd a magját eltávolítjuk. A cukorral a porcelán vagy zománcos nagy edénybe rétegesen lerakjuk, letakarjuk. Hűvös helyen 12 órát állni hagyjuk. Másnap gyorsan felforraljuk és a forrástól számított 20 percig, főzzük. Forrón üvegbe szedjük és szárazgőzben (pléd és konyharuha) tartjuk kiülésig.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banán indonéz módra » Csokis-mogyorós sütemény » Zserbó mézesen » Túróstorta
» Kekszes Lúdláb » Répás keksztorta » Mákos diós kevert » Õszi szilvás sütemény
» Nutellás golyók » Bounty házilag » Üdítős -kólás sütemény » Epertorta Emyke módra
» Diós, mákos hókifli » Almafánk (nem almás fánk) » Almás, diós kalács » Csokiborda


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.